perjantai 27. maaliskuuta 2015

Raakasuklaata ja metroseikkailuja

Jos joskus blogipostauksen aihe sopii blogin nimeen kuin nenä päähän, nyt se tapahtui! Sain ilokseni kutsun kauppakeskus Itikseen work shopiin tekemään raakasuklaata. Itiksen 2. kerroksessa on 12.4. asti RUPLAn ja GreenStreetin pop-up-tila, joka on täynnä kaikkea ihanaa. On taidetta, vintage-huonekaluja, vaatteita, kahvia ja raakaherkkuja – ja maaliskuisena iltana kymmenkunta bloggaajaa valmiina käärimään hihat ja tekemään raakasuklaata. 

Hurautettuani metrolla Itikseen ilta alkoi tervetulosanoin. Niitä oli lausumassa kauppakeskus Itiksen kauppakeskusjohtaja Kirsi Feirikki sekä mies RUPLAn ja GreenStreetin takana, Johannes Laine. Heidän jälkeensä oli GreenStreetin ja RUPLAn Ainon vuoro saada huomiomme. Edessään Ainolla oli pöytä täynnä purkkeja ja purnukoita, kaakaovoita, kaakaojauhetta, lucumaa, macaa, tocoa, hunajaa, inkamarjoja, pähkinöitä, kaakao-nibsejä, suolaa, appelsiinejä ja banaaneja. Alkuun Aino kertoi raakasuklaan valmistamisesta ja siitä, miten valmistusprosessin tarkoituksena on säilyttää kaakaon huikeat 1 200 aktiivista ainesosaa. Perinteistä suklaata tekemällä kaakaota paahdetaan ja käsitellään ja lisätään jos vaikka mitä lisäaineita. Lopputuloksessa ei juuri oikeaa, aitoa kaakaota ole.

Raakakaakaon tärkein asia on, että missään vaiheessa valmistusta raaka-aineita ei lämmitetä yli 40-asteisiksi. Siten varmistetaan, että nuo edellä mainitut 1 200 ainesosaa säilyvät aktiivisina. Kaakaovoita ja kaakaojauhetta, loppu onkin omasta mielikuvituksesta kiinni. Iso osa meistä oli vielä melko noviiseja raakasuklaan suhteen, joten Aino antoi meille lähes valmiin reseptin. Sanon lähes valmiin, koska saimme itse maistelemalla lisäillä tarvittaessa eri jauheita raakasuklaaseokseemme. Ja tietenkin niitä pähkinöitä, inkamarjoja, raastettua appelsiininkuorta ja muuta makoisaa. 
Kaakaovoin raastamisen, sulattamisen ja kuivien aineiden eli edellä mainittujen jauheiden lisäämisen jälkeen maisteltiin, lisättiin vähän lisää tocoa ja lucumaa sekä hunajaa. Johan alkoi maistua makealta! Sitten osaan muoteista pähkinöitä ja inkamarjoja ja suklaamassaa päälle. Loppuun massaan sekoitimme raastettua appelsiinin kuorta ja kaakaonibsejä. Suklaat laitettiin noin 15 minuutiksi pakastimeen jähmettymään. Sillä aikaa Aino kertoi tarkemmin raakasuklaan eri ainesosista ja niiden vaikutuksista. Erittäin valaisevien sanojen jälkeen oli aika kaivaa suklaat pakastimesta ja maistella tekemiämme herkkuja. 
Ja kylläpä olikin hyvää! Iloinen asia on myös se, että koska raakasuklaa on täyteläistä, pari palaa riittää innokkaammallekin suklaansyöjälle. Eivätkä Ainon puheet raakasuklaan energiaa antavasta vaikutuksesta olleet vähäteltyjä! Suosittelen seikkailua raakasuklaan maailmaan, herkullista ja tekee hyvää! Lisätietoa raakasuklaasta voit lukea mm. Jaakko Halmetojan raakasuklaa.com-sivuilta. 
Valmiit raakasuklaat, nam!

* Kiitos work shopin tarjonneille kauppakeskus Itikselle, RUPLAlle ja GreenStreetille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti