No vaikkapa papu-tofuchiliä, aivan täysin vegaanisti. Ohje löytyi foodie.fm-palvelusta hakusanalla tofu, alkuperäinen ohje on Uncle Ben'sin nettisivuilta. Kuten niin usein, hiukan tuunasin ohjetta ja oma versioni oli tällä kertaa tällainen:
riisiä
2 pientä punasipulia
1 valkosipulinkynsi
1 pkt (n. 250 g) kiinteää tofua
1 rkl öljyä
100 g pakastemaissia
1 prk (n. 350 g) chili sin carne -sekoitusta (valkoisia papuja, maissia ja paprikaa tulisessa tomaattikastikkeessa, ainakin GoGreen-merkkistä löytyy valmiina)
1 prk kaurakermaa (Nordic Ruoka kaurakerma on ihanan paksua)
Laita riisiä kiehumaan sopivaksi katsomasi määrä. Itse chili valmistuu riisien kypsyessä. Silppua punasipulit ja purista valkosipuli pannulle, jossa on hiukan öljyä. Kuullota hiukan. Siivuta/kuutioi tofut reiluiksi paloiksi ja lisää pannulle. Lisää mukaan myös jäinen tai sulanut maissi (lopputuloksen kannalta ei väliä, onko maissi jäistä vai ei) ja pyörittele mukaan. Kaada sekaan chili sin carne -sekoitus, sekoita ja lämmitä hyvin. Maistele ja lisää halutessasi kaurakermaa oman maun mukaan.
Kun riisi on valmista, on myös chili valmista. Sitten vain nauttimaan mainiosta kasvisruuasta, joka lämmittää mukavasti syksyn viiletessä. Tästä riittää yhdelle ihmiselle pariksi-kolmeksi päiväksi, kätevää ja edullista.
Lisää herkullisia kasvisruokia on koottu esim. Vegaanihaasteen reseptipankkiin ja erään McCartneyn perheen ideoimalle Meat Free Monday -sivustolle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti