maanantai 21. lokakuuta 2013

Maanantai-illan kasvispiirakka

Tiedäthän maanantai-illan fiiliksen, kun tulee kotiin hiukan viikon ekasta työpäivästä pölähtäneenä. Mitäs sitä tänään iltapalaksi söisi? Maailman helpointa kasvispiirakkaa tietenkin! Tätä samaista piirakkaa on nautittu myös leppoisalla lauantaibrunssilla, perjantain piristyksenä ja no, milloin vain, kun ei jaksa vääntää mitään kovin ihmeellistä. 

Iltapalaksi piirakkaa, avokadoa ja tomaattia

Alunperin tämä ohje on löydetty toisesta blogista, siellä tosin tehtiin kinkkupiirakkaa. Mutta muunnellaan taas. 

Pohja on alkuperäisen ohjeen mukainen:

100 g voita tai margariinia (jos käytät voita, ota se pehmenemään hetkeksi ennen leipomista)
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/4 tl suolaa
2 rkl kylmää vettä
1/2 dl juustoraastetta

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. 

Nypi ekana rasva, jauhot ja suola. Lisää juustoraaste ja vesi. Vaivaa taikina tasaiseksi ja painele ohueksi piirakkavuokaan (itse käytän joko lasivuokaa, jonka halkaisija on 26 cm tai irtopohjavuokaa, jonka halkaisija on 24 cm). Lasivuoka täytyy tietenkin voidella, irtopohjavuokaan voi virittää leivinpaperin. 

Täytettä voi varioida omien mieltymysten mukaisesti. Omaan piirakkaani eksyy yleensä seuraavia täytteitä:

Alimmaiseksi yksi pss esim. wokkivihanneksia tms. vihannessekoitusta, seuraavaksi siivuina yksi halloumi-juusto (n. 200 g). Halloumin päälle tomaattia siivuina. Tee sitten muna-kermaseos (2 dl esim. kaurakermaa ja 3 luomukananmunaa), lorauta mukaan. Loppusilauksena pussillinen juustoraastetta pinnalle (nappaa tästä pussista tuo pohjan 0,5 dl). Koko komeus uuniin ja reilun puolen tunnin (n. 35-40 min) päästä uunista tupsahtaa maailman helpoin, mutta herkullinen piirakka. 

Juuri uunista tullut piirakka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti