Wieniläiset ymmärtävät, että kaakao tehdään maitoon ihan oikeasta kaakaojauheesta eikä edes siellä edes voida kuvitella, että kaakao voisi olla sitä kamalaa vesilitkua, jota suomalaisissa kahviloissa tarjoillaan. Wienissä myös istuskellaan kahviloissa ahkerasti ja pitkään, kaikessa rauhassa. Tosin, kun kaikissa kahviloissa on pöytiintarjoilu, ei kahvilassa yksinkertaisesti voi vain käväistä. Ja se on ihanaa se! Wieniin matkaavan kannattaakin siis varata aikaa kahviloissa istuskeluun, ihmisten katseluun ja elämästä nauttimiseen.
Tässä muutamia omia kahvilaistuskelujani. Kuvien tekninen laatu ei valitettavasti päätä huimaa, kuvat ovat kännykkäkuvia. Mutta nyt pääasiassa on maku :)
Café Westend, aivan Westbahnhofin asemaa vastapäätä |
Anker-kahvilassa pinaatti-ricotta-pasteija ja kaakaota |
Café Mozartin Sacher-kakku |
Café Mozartissa |
Kursalon-paviljongin ravintolassa ennen konserttia |
Lettuja ja teetä Café Ritterissä |
Maisemia Café Ritterin ikkunasta |
Schönbrunnin linnan ravintolassa. Taas pinaattia ja fetaa sekä tietenkin jälkkäriksi kaakaota. |
Schönbrunnin linnan ravintolaa |
Glorietten kahvilassa teetä ja gugelhopf-kakkua |
THE Sacher-kakku Café Sacherissa |
Café Sacher, jossa oli pöytiinohjaus sen perinteisen pöytiintarjoilun lisäksi |
Café Sacher |
Demel-kahvila, Sacherin kilpailija. 1960-luvulla Demel ja Sacher kävivät oikeutta Sacher-kakusta. Sacherin suku voitti. |
Demelin näkemys Sacher-kakusta |
Seuralaiseni Demelin kahvilassa |
Kotiin tuotu Sacher-kakku odottamassa syömistä |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti