sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Sacher-kakkua, kaakaota ja wieniläisiä kahviloita

Nyt, kun yleiset matkakuvat ja -fiilikset ovat saaneet omat blogikirjoituksensa, taitaa olla aika tehdä jonkinmoinen herkkukavalkadi. Sen verran paljon istuskelin kahviloissa, ettei niitä voi ohittaa. 

Wieniläiset ymmärtävät, että kaakao tehdään maitoon ihan oikeasta kaakaojauheesta eikä edes siellä edes voida kuvitella, että kaakao voisi olla sitä kamalaa vesilitkua, jota suomalaisissa kahviloissa tarjoillaan. Wienissä myös istuskellaan kahviloissa ahkerasti ja pitkään, kaikessa rauhassa. Tosin, kun kaikissa kahviloissa on pöytiintarjoilu, ei kahvilassa yksinkertaisesti voi vain käväistä. Ja se on ihanaa se! Wieniin matkaavan kannattaakin siis varata aikaa kahviloissa istuskeluun, ihmisten katseluun ja elämästä nauttimiseen. 

Tässä muutamia omia kahvilaistuskelujani. Kuvien tekninen laatu ei valitettavasti päätä huimaa, kuvat ovat kännykkäkuvia. Mutta nyt pääasiassa on maku :) 

Café Westend, aivan Westbahnhofin asemaa vastapäätä

Anker-kahvilassa pinaatti-ricotta-pasteija ja kaakaota

Café Mozartin Sacher-kakku

Café Mozartissa

Kursalon-paviljongin ravintolassa ennen konserttia

Lettuja ja teetä Café Ritterissä

Maisemia Café Ritterin ikkunasta

Schönbrunnin linnan ravintolassa. Taas pinaattia ja fetaa sekä tietenkin jälkkäriksi kaakaota. 

Schönbrunnin linnan ravintolaa

Glorietten kahvilassa teetä ja gugelhopf-kakkua

THE Sacher-kakku Café Sacherissa

Café Sacher, jossa oli pöytiinohjaus sen perinteisen pöytiintarjoilun lisäksi

Café Sacher

Demel-kahvila, Sacherin kilpailija.
1960-luvulla Demel ja Sacher kävivät oikeutta Sacher-kakusta. Sacherin suku voitti. 

Demelin näkemys Sacher-kakusta

Seuralaiseni Demelin kahvilassa

Kotiin tuotu Sacher-kakku odottamassa syömistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti