sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Wien, räntäinen Wien, osa 5

Wienin-matkani viimeinen aamu alkoi lumisena. Yöllä oli satanut monta senttiä lunta, mutta onneksi itävaltalaiset ovat kovin tehokkaita lumenluojia. Silti otin kaiken irti edellisiltana ostamastani julkisen liikenteen vuorokausilipusta. 

Aamunäkymät hotellihuoneen ikkunasta

Ensimmäisenä vierailukohteena oli Sissi-yhdistelmälippuuni kuulunut Huonekalumuseo. Huonekalumuseo kuulostaa kieltämättä pölyiseltä ja ehkä hiukan tylsältä, mutta totuus oli toinen. Museo on saanut alkunsa hovin huonekaluvarastosta ja mööpeleitä riitti joka makuun. Habsburgien palatsien huonekaluja on käytetty lavasteina mm. Sissi-elokuvissa, joiden sokerihuurrettua hovielämää olen itsekin katsellut. Erikoisnäyttelyssä oli lavastettu kohtauksia Sissi-elokuvista aidoilla huonekaluilla ja pätkillä elokuvista. Huonekalumuseossa ei kuitenkaan ole juututtu keisarillisiin aikoihin, museossa on myös tuoreempaa muotoilua. Mielenkiintoinen vierailukohde!  

Sissi, aikansa supertähti

Mistäs tuo tupsahti?

Sissi



Biedermeier-osion tuolirivi


Kylpyveden lämmitin

Kannettavia vessoja




Pienoismallihyllystä löytyi jotain tuttua


Seuraavaksi metro vei Tonavan kanavan tuolle puolen, valssikuningas Straussin museoon. Museo on pieni, mutta ei Tonava kaunoisen säveltäjää sovi unohtaa kaupungissa, jossa Tonava kaunoinen soi kaikkialla. 


Kuten niin monessa eurooppalaisessa kaupungissa, myös Wienissä kirkkoja on lähes joka kulman takana. Niihin on myös kätevä paeta räntäsadetta, tällä kertaa eteen osui sopivasti Pyhän Mikaelin kirkko. Kirkosta ulos astuessa pääsee ihastelemaan Hofburgin linnaa. 




Sieltä hotellille kulkiessa kävelin myös espanjalaisen ratsastuskoulun tallien ohi. 


Matkalla hotellille kävelin Burggartenin läpi. Räntäsateessa seisoi pää pystyssä, säästä välittämättä eräs herra Mozart. 


Wien on kaunis ja turvallinen kaupunki, jossa on helppo yksin reissaavankin viihtyä. Paljon ehdin nähdä, mutta vielä jäi paljon näkemättäkin. Schönbrunnin puistoon on päästävä kesäiseen aikaan, Riesenrad-maailmanpyörään ihmettelemään maisemia, Tonavan-risteilylle, viinitiloille jne. Auf Wiedersehen Wien! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti